Joomla hibák, melyekre még nincs megoldás a fejlesztők résézről

Több
1 hónapja 1 hete #17761 Írta: csicsa55
Ide várok minden olyan meglepő joomla frissítés során előjött hibát, amikre még nincs sem fejlesztői részről megoldás, és esetleg külföldi hivatalos fórumokon sem osztották még meg a megoldást.

Akkor én egyet megosztanék és a megoldást.

Figyelem! A megoldás nem hivatalos és nem is feltétlenül a legszakszerűbb, de nekem megoldotta a problémát. A teljes hibajelenséget nem írom le újból. Ebben a szálban megtekinthető.

A megoldás a következő. A hibát az okozta, hogy a _schemas végződésű táblából eltűnt egy sor, ami a joomla adatbázis sémájának verzióját tartalmazta. Ezt kell visszaírni.

Na igen, de mit?

Ha időben észrevesszük a hibát, feltehetően a legutolsó mentésből vissza tudjuk nézni. De mi van akkor, ha (már) nincs mentésben, mert olyan régi a hiba és nem foglalkoztunk vele.

A megoldás a következő. Tegyünk fel egy almappába egy tiszta joomlát. De nem a legújabb verziót, hanem egy olyat, aminél még biztosak voltunk, hogy működött. Abból nézzük ki a _shemas táblából azt a sort és vegyük fel az újba.

Msql tudás nélkül is simán elvégezhető phpmyadminnal. A beszúrás gomb megnyomásával adjuk meg az extension_id értéket. Nálam ez a 211-es. Figyelem ez eltérő lehet. Lényeg, hogy ilyen értékkel már más ne legyen. Ez után írjuk be a version_id értéket, majd az indítás gombbal nyugtázzuk.

Végül joomlában menjünk a rendszer - adatbázis tábla javításra.

Jelentkezz be, hogy te is részt vehess beszélgetésben!