Üdv!
A kategória kicsit átnyúlik, lehetne üzemeltetés is, de rögtön elmagyarázom.
Joomla 3.x támogatása ugye ki fog futni. Emiatt el kezdtem készülni a váltásra. A 4-5 éve meglévő sablonom nem kompatibilis a Joomla 4.x-el, ezért telepítettem egy új mappába a Joomla 4.3.3-at, vásároltam egy megfelelő sablont (ol_bizznet). A telepítés során Fatal error 500 - gyanítom amiatt, hogy a webhelyen php 7.4 van beállítva (ill. az eladó is erre hivatkozott). (A kijelzett hiba:
Warning
: session_start(): Failed to initialize storage module: user (path: /tmp) in
/home/biceehu1/public_html/23/libraries/vendor/joomla/session/src/Storage/NativeStorage.php
on line
478
Warning
: mysqli::prepare(): invalid object or resource mysqli in
/home/biceehu1/public_html/23/libraries/vendor/joomla/database/src/Mysqli/MysqliStatement.php
on line
137
a régi honlap 20-as mappában van, az újat a 23-as mappába teszem, a fenti hibajelzésben ezért a 23-as mappa). Kértem a szolgáltatót, hogy állítsa be a php 8-at, amit meg is tett, ez viszont lelőtte a frontendemet a működő honlapnál. A szolgáltató jelezte, ő nem Joomla szakértő, viszont azt látja, hogy a tc-shortcode okozza, és az 2019 óta nem frissült. És tényleg, FTP-n keresztül a megfelelő mappa fájljai 2019 áprilisa óta nem módosultak.
Kérdésem, hogy tudom megoldani, hogy a beállított php 8 mellett működjön még a régi oldal (
bice.hu/20
), amíg telepítem és előkészítem az újat (ami viszont nem megy php8 nélkül)? A régi honlap admin felületén letiltottam a tc_shortcode plugint, a honlap úgy tűnik, változatlanul működik. Ha egyszerűen törlöm a plugint, az megoldja a gondot? Az ugyan működött, hogy a vásárolt template-ből csak a "pucér" sablont telepítettem + a szükséges modulokat (ez ment php 7.4-el is), viszont akkor mindent kézzel kéne telepíteni, beállítani - ez idő + annyira nem vagyok még toppon a témában.
Javaslatért hálás lennék.